UTFLYKTER.

Florida och Orlando är inte bara nöjesparker och stränder.

Det finns verkligen mycket annat att göra och uppleva, ofta är det saker och ställen som inte marknadsförs lika mycket som de stora turistattraktionerna och kan därför vara svårare att upptäcka. Nedan kommer lite förslag på utflykter som vi själva testat och vågar rekommendera.

CIRCLE B-BAR RESERVE

C.a 20 minuter från villorna, i närheten av Lakeland finner ett and centrala Floridas populäraste naturreservat. Det finns flera olika vandringsleder beroende på vad du vill se och hur långt ni vill gå. Området är helt kostnadsfritt.

 Ni får gå i en träskmiljö och sannolikheten är mycket stor att ni får se alligatorer, flamingos, örnar och andra djur som man inte är van att se fria.

WESTGATE RIVER RANCH

Westgate River Ranch är en western-inspirerat turistanläggning med massor av aktiviteter som träskturer, skjutbana, hästridning och inte minst rodeo varje lördag. Huvudanläggningen med restauranger och barer är kringbyggt av ett mycket stort campingområde.

KELLY PARK / ROCK SPRINGS

Kelly Park är en härligt naturområde och en klarvattenkälla. 

Här finns en naturlig "crazy river" som man kan åka i gummiring eller simma med i. Det finns gummiringar (tubes) att hyra precis utanför entren.

TUR MED HELIKOPTER

Se Orlando och alla nöjesparkerna från ovan.

Från International Drive i Kissimmee finns flera olika turer beroende på budget och vad du vill se. Bara att åka helikopter är ju en upplevelse i sig. 

SHOWCASE OF CITRUS

30 minuter från villan (kör norrut på väg 27) finner ni apelsinparken Showcase of Citrus. Här kan ni vid säsong plocka era egna apelsiner, citroner, lime m.m. Där är en stor lekplats och djur som barnen får klappa. De har också en trevlig "gårdsbutik" där ni kan köpa olika lokala produkter. Är man lite äventyrlig kan man åka en runda i deras monstertrucks som är ombyggda skolbussar. Guiden tar dig på en timmes tur runt om på odlingen och det är inte ovanligt att barnen får provköra. Turen innehåller också en lite omväg ner i ett träskparti.

BOOGY CREEK AIRBOATS

Största chansen att få se en alligator i naturen har ni om ni tar en tur i träsken med en airboat. Förutom att ni kommer se ett djurliv annat än hemma i Svedala så är turen i sig häftig utan att blir farlig. Det är inga problem att ta med sig barn 3+ på en tur i träsket.

E-BOATS I TAMPA

Ta på dig kaptensmössan och hyr en liten elbåt i Tampa. Båtarna hyrs i downtown Tampa och ni kan sedan ge er iväg och utforska Tampa via vattnet på egen hand. Båtarna rymmer 8-12 personer och ta gärna med fika.

PREMIUM OUTLETS

Ett besök på premium outlets är ett måste på er resa i USA. Här fyndar ni, framför allt amerikanska varumärken till betydligt lägre priser än hemma. Satsa på märken som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Nike, Timberland m.fl.