STRÄNDER.

Fördelen med att bo i centrala Florida är att ni kan välja om ni önskar bada i Atlanten på östkusten eller i mexikanska golfen i väst.
Båda sidor erbjuder helt fantastiska stränder och det är ungefär lika långt till båda sidor.


CLEARWATER BEACH

Denna strand har blivit korad som USA's bästa strand enligt Tripadvisor. Det säger det mesta om denna 4km långa kritvita sandstrand som ligger på en barriär för Tampa Bay (bukten). Även samhället Clearwater är mycket trevligt med massor av butiker, restauranger och cafeer.

Under ett par sommarveckor arrangeras en av världens största sand skulperingsfestival vid Pier 60.

ST PETE BEACH

...eller som den igentligen heter Saint Petersburg Beach ligger söder om Clearwater och erbjuder sol i snitt 361 dgar om året. Denna strand har också fått en fin nominering, världens 5:e bästa strand enligt Tripadvisor.

COCOA BEACH

Cocoa Beach ligger på Atlantsidan och alldeles söder om Cape Canaveral Air Force Station och Kennedy Space Center. Förutom häftiga vågor som lockar många surfare så har man väldigt bra sikt när det dags för raketuppskjutning. Cocoa Beach är vår personliga favorit.

DAYTONA BEACH

Daytona Beach är väl kanske mest känd för sin räcerbana Daytona International Speedway och det stora NASCAR 500 loppet som går av stapeln varje år i februari. Men Daytona erbjuder också en fantastisk fin 37 km lång sandstrand, på vissa delar är det tillåtet att köra ner med bilen men det är absolut inte tillåtet att gå i string bikini/badbyxa som kan ge $500 i böter eller t.o.m. fängelse.