GOLF & SPORT.

Floridas varma och torra klimat gör det till en given succé för golfaren.

Orlandos omgivningar, c.a 170 banor och några av världens mest prestigefyllda tävlingar är Orlando ett paradis för golfaren.

Orlando är en åretruntdestination för golfaren, men skönast klimat får du från oktober till april, precis då det är som ruggigast hemma.


Det finns en anledning till att Annika Sörenstam, Tiger Woods, Nick Faldo med flera har sin hemvist i Orlando :)

SOUTHERN DUNES GOLF & COUNTRY CLUB

”Hemmabanan” Southern Dunes Golf / Country Club

Southern Dunes G&CC är en välkänd och spännande bana som erbjuder en rolig men utmanande design. Alldeles utanför våra villor hittar man alltid en fairway av Southern Dunes. Med 5 olika tees på varje välkomnas spelare på alla nivåer. Banan är imponerande 6500 meter lång och har nivåskillnader på c.a 30 meter.

Alla greener renoverades 2016 och håller tourklass.


Southern Dunes G&CC har vunnit flera utmärkelser och blirvit rankad bland topp 100 av Golfweek och fått 4,5 stjärnor samt rankad som topp 6 i Florida av Golf Digest.

PADDLE BOARDING

I Winter Haven hittar ni företaget Winter Haven Water Sports, dessa erbjuder massor med aktiviteter som utförs på vattnet. Förutom att hyra ut paddle boards, kayaker, jetskis och pontonbåtar erbjuder de er vattenskid-, kneeboard- och wakeboard åkning med eller utan instruktör.

TENNIS

Inne på vårt område finner ni 2 tennisbanor som är gratis att använda för boende och gäster.

CYKEL

Alla våra hus är utrustade men cyklar för både barn och vuxna som ni är mer än välkomna att använda!

Är du mer intresserad av att titta på sport än att utföra den själv så stoltserar Central Florida med topplag i de flesta populära sporterna.

TAMPA BAY LIGHTNING

Tampas stolthet, som tagit två Stanley Cup guld, 2004 och 2020. Ofta minst en svensk i laget, i skrivande stund är Victor Hedman den största svenska stjärnan och han har kontrakt till 2025.

Hemmamatcherna spelas i Amalie Arena.

ORLANDO MAGIC

Orlando Magic är ett topplag i basket, namnet Magic har det fått för att Disney inte helt oväntat är huvudsponsor. Hemmamatcherna spelas i Amway Center.

ORLANDO PRIDE

Orlando Pride är damfotbollslag (soccer) i Orlando, även i detta lag hittar vi en svensk, eller "svensk-brasilianska" -Marta Vieira da Silva.

Hemmamatcherna spelas på Exploria Stadium i downtown Orlando.

TAMPA BAY BUCCANEERS

"Tampa Bucs" är ett amerikansks fotbollslag, framgångarna har varit lite svajiga under årens gång, men har har sakta jobbat sig till toppen efter Super Bowl guldet 2002. Kanske har det att göra med att de fått in två legender i laget det senaste året, nämligen Tom Brady och Rob Gronkowski.

TAMPA BAY RAYS

Rays är ett baseball-lag baserat i St. Petersburg som tagit hem flera fina titlar de senaste åren. Hemma matcherna spelas på Tropicana Field.