NÖJESPARKER!

Det är i Orlando-området som nöjes/temaparkerna är belägna och flertalet av dessa når du inom en 30-minuters bilresa från huset.

Många av parkerna erbjuder bättre priser om man är uppmärksam på deras olika erbjudanden. Exempelvis kanske det är samma ägare till två olika parker du tänkt besöka, och då blir det väsentligt mycket billigare att köpa biljett till båda på en gång än att betala inträdena separat.

Vår personliga favorit just nu är en djurpark i Tampa, då denna inte ligger i Orlando missas den av många. Till Tampa tar det ca en timme att köra.

Busch Gardens som stället heter är en av USA:s finaste djurparker och har vunnit många priser. Du kommer nära inpå djuren, hos vissa arter riktigt nära och miljön i parken är fantastisk. Något vi rekommenderar är att för runt 20 dollar extra per person får man följa med en safaribil ut på savannen och klappa girafferna, finns denna möjligheten kvar så tveka inte!

Busch gardens ingår i samma kedja som SeaWorld, så besöker ni båda parkerna lös en biljett för båda två direkt.

Länge var det bara citrusodlingar och boskapsfarmer runt Orlando. Med sedan Disney köpte upp 69 kvadratkilometer mark 1971 har ingenting varit sig likt. Det största nöjesområdet i Orlando står Disney för och området delas upp i fyra temaparker, tre äventyrsbad, rader av hotell och ett stort nöjesområde för vuxna på kvällarna.


MAGIC KINGDOM

Detta är parken där alla de klassiska Disneyfigurerna håller till, det är här de stora paraderna hålls och det är här ni upplever den riktiga Disneykänslan.


EPCOT

Parken hyllar, undersöker och utvärderar vår mänskliga prestation, nämligen teknisk innovation och internationell kultur. Epcot refereras i många sammanhang till som den permanenta världsutställningen.


ANIMALS KINGDOM

Upplev exotiska djur och spännande äventyr på Disneys egna djurpark, en av de största djurnöjesparkerna i världen.

Här bor ca 1.700 djur fördelat över 250 arter i en otroligt påkostad miljö.


HOLLYWOOD STUDIOS

Här tillåts filmens magi att komma till liv. I en park som andas glitter och glamour från  Hollywoods guldår fram till att hylla vår tids stora stjärnor.


DISNEY SPRINGS

För den som hellre går på andra parker men trots allt är lite nyfiken på Disney kan vi rekommendera en kvällstur till Downtown Disney.

Här hittar du massvis av restauranger, all tänkbar merchandise, underhållning och kan dessutom smygkika på fyrverkerierna från Magic Kingdom.

KENNEDY SPACE CENTER

Nasa har en mycket spännande historia och man behöver inte vara superintresserad av rymden eller austronauter för att bli imponerad på Kennedy Space Center.


Anläggningen är nästan 60 kvadratkilometer stor och är arbetsplats för ca 17000 människor. De mesta av området är avspärrat för besökare och är en lugn plats för vilda djur som aligatorer.

När ni närmar er besöksområdet växer den sk "raketträdgården" fram där ni hittar en blandning av riktigta och exakta replikor av farkoster som Nasa byggt och använt. Det finns 2 IMAX® biografer där ni kan se imponerande och fängslande filmer gjorda på Nasa´s uppdrag i rymden och filmade av deras austronauter.

Det går bussturer ut till uppskjutningsområdet med jämna mellanrum, ett tips är att köpa biljett till detta direkt när ni kommer då de har en förmåga att ta slut framåt eftermiddagen.

GATORLAND

Gatorland tusentals alligatorer (inklusive sällsynta leucistiska alligatorer) och krokodiler och många andra djur. Sevärdheter i parken inkluderar  en strandpromenad och ett observationstorn, zip-linjer, en terrängrundtur, en ridbar järnvägstur, alligator-matningsshow, alligatorbrottningsshow, en stor djurpark och utbildningsprogram. Parkens miljöer användes vid inspelningen av filmen Indiana Jones 1984 och Temple of Doom.

WONDERWORKS

WonderWorks inomhuspark ser inte som någon annan attraktionen, byggnaden som husar anläggningen är nämligen uppochner och ser helt enkel galen ut. Temat är kunskap, fysik och expriment. Ett besök tar ca 2-3 timmar och kan vara ett bra alternativ om halva sällskapet vill shoppa på outletsen då det ligger nära.

Universal i Orlando består av 2 parker och ett nyöppnad vattenland. Parkerna Islands Of Adventure och Universal Studios. Parkerna ligger på gångavstånd från varandra. Den nya vattenlandet är något utöver det vanliga och heter Vulcano Bay.


ISLANDS OF ADVENTURE

Islands Of Adventure är mer av ett traditionellt nöjesfält men massor av åkattraktioner men det merst imponerande  är The Wizzarding World Of Harry Potter där ni finner en identisk kopia en Hogwartsskolan med en extrem detaljrikedom.  Det finns något för all på Island Of Adventure men roligast har barnen över 140cm eftersom de får åka allt i parken.


UNIVERSAL STUDIONS

Universal Studios som ligger bredvid bygger på Universals stora bibliotek av film- och tv produktioner. Här finns också massor med häftiga åk attraktioner blandat med rolig rekvisita och klassiska filmmiljöer.


VULCANO BAY

Volcano Bay Water Theme Park, eller Volcano Bay ersatte Wet 'n Wild som Universal Orlando Resorts vattenpark. Mest känd för sin stora vilkan som syns över hela Orlando och är fylld med vattenrutschbanor.

 

Alla parkerna tar sin tid och ett tips är att inte försöka hinna med flera på samma dag. Områdena är väldigt stora och tillsammans med det breda utbudet och lite köande så tar varje park sin tid. Men väl värt ett besök, det är många som föredrar Universals parker före Disneys, men det är såklart en smaksak.I över 50 år har SeaWorld drivit olika nöjesparker runt om i USA, välding många av dem har ett marint tema

I Orlando/Tampa området hittar ni hela 5 parker som drivs av koncernen. Planerar ni att besöka mer än en av dem rekommenderar vi er att köpa någon form av "kombi-biljett" då man brukar får bra rabatter på inträdet.


SEAWORLD

SeaWorld är en mycket välbesökt temapark med marint tema.

Parkens mest kända invånare är späckhuggarna vars artistnamn under uppvisningarna är Shamu.

De har också shower med delfiner, sjölejon och vanliga husdjur som hundar och katter. Seaworld erbjuder också ett stort utbud av karuseller.


DISCOVERY COVE

Discovery Cove en lite lyxigare park där ni får simma med delfiner och snorkla i korallrev.

 Inträdet är dyrare än normalt men värt att veta är att all mat och dryck ingår samt fritt inträde till SeaWorld, Aquatica och Busch Gardens.


BUSCH GARDENS

Busch Gardens är en av de populäraste nöjesparkerna i hela USA.

Man kan beskriva det som ett kombinerat Zoo och Tivoli. Det är här ni hittar Florida största och häftigaste berg och dalbanor!

 Busch Gardens ligger strax utanför Tampa, ca 1 timmes körning från villan och är väl värt ett besök.


AQUATICA

Aquatica är ett stort vattenland som öppnade  2008, det ligger granne med Seaworld och Discovery Cove.

Förutom olika vattenattraktioner för alla åldrar och simkunskaper finns och en sandstrand på 7500 m2 med vågmaskin.

CRAYOLA EXPIRIENCE

Crayola Expirience i Orlando är en aktivitetspark som helt baseras runt den klassiska Crayolakritan, denna park tilltalar framför allt de yngre barnen som får upptäcka färgens magi. Dussintals praktiska, kreativa aktiviteter. Ett besök varar normal 3-5 timmar.

International Drive

International Drive är ingen nöjespark i sig, utan snarare navet bland alla Orlandos turistattraktioner, lite vad "The Strip" är i Las Vegas.

Förutom massor av butiker och restauranger så finns här också karuseller och andra attraktioner, såsom Orlando Eye.